About Country

 

Cetatenii Republicii Moldova titulari ai pasaportului biometric pot calatori fara viza. 

Cetatenii care detin pasaport simplu au nevoie de viza:

Documente obligatorii necesare tuturor categoriilor de vize de scurtă şedere:

 

  1. Formular de viza.
  2. Pasaport valabilal 6 luni dupa expirarea vizei.
  3. 2 Fotografii format 3,5 cm x 4,5 cm (tip pasaport),efectuate pe fundal alb..

      4. Fotocopia buletinului de indentitate si fisa de insotire (original+copie)

      5. Fotocopia certificatului de nastere al solicitantului (se prezinta si originalul)

      6.  Asigurarea medicala de calatorie a solicitantului (fotocopie si originalul).

      7.  Dovada mijlocului de transport - copia pasaportului tehnic, copia permisului de conducere si cartea verde (se face in oficiu)     

      8. Dovada mijloacelor de intretinere pe perioada sederii in Romania, respectiv extras din cont cu minim 500 euro sau echivalent in valuta convertibila sau card bancar international insotit de miniextrasul de la bancomat .

Nota: Extrasul din banca nu este obligatoriu daca turistul prezinta certificate de la serviciu.

     9.  Dovada angajarii solicitantului, daca este cazul – certificat de la serviciu (unde este indicat functia, salariul lunar si perioada concediului). Pentru directori si fondatori - copiile certificatului de inregistrare a intreprinderii si extrasul de inregistrare.

     10. Pentru studenti:certificate de la universitate+carnet de student(copia), obligatoriu.

Viza este Gratis.

Viza se obtine 7 zile