În 2017 Franța a stabilit un record pentru fluxul turistic

În 2017 Franța a stabilit un record pentru fluxul turistic: țara a fost vizitată de 89 de milioane de turiști

Franța își menține poziția record pe fluxurile turistice mondiale - în 2017 țara a primit un număr record de turiști străini. Numărul lor total a fost de aproape 89 de milioane - aceasta a fost raportată de Departamentul de Ministerul Afacerilor Externe al Franței, responsabil pentru dezvoltarea turismului. Numărul total de înnoptări a fost de 132,7 milioane de persoane, cu 6,8% mai mult decât în anul precedent.

Conform estimărilor agenției, până în 2020, Franța se așteaptă să primească 100 de milioane de turiști. Printre destinațiile principale sunt excursiile în Paris.

Franța a depășit în același timp ratingul celor mai încărcate destinații turistice din lume, prezentat de Consiliul Mondial pentru Turism și Călătorii (WTTC). Conform raportului prezentat Consiliului, circa două treimi din fluxul turistic global se distribuie doar în 20 de țări. Pe primul loc este situată Franța - 82 de milioane, urmat de Statele Unite și Spania - 76 de milioane, China 59 de milioane și Italia - 53 de milioane de turiști.