Side, cea mai frumoasă stațiune din Turcia

Turcia este una dintre cele mai frumoase țări din lume, un ținut de poveste ce îmbină armonios plajele la Mediterana cu orașele antice de o frumusețe aparte. Side este un oraș-stațiune localizat pe Coasta de Sud a Mediteranei, în Turcia, fiind de fapt o moștenire pe care grecii au lăsat-o pentru totdeauna turcilor. În trecut, metropola a fost un important punct comercial, locul unde se efectuau schimburile de mărfuri, dar și o piață a sclavilor aduși din Africa. Importanța orășelului a fost observată în scurt timp și de către pirați, zona a fost atacată și devastată de nenumărate ori.

La momentul actual, orașul de pe Coasta de Sud a Mediteranei este un important reper turistic renumit mai ales pentru modul în care a reușit să-și conserve autenticitatea și acel aer „învechit” tot mai rar întâlnit în zilele noastre. Abundența bogățiilor arheologice, aleile labirintice dominate de clădiri din piatră cu etaj și balconașe din lemn crează un cadru de poveste apreciat de către sutele de mii de turiștii din întreaga lume.

Cea mai plăcută experiență pe care o poate oferi orașul este o plimbare prelungită pe aleile întortocheate, constituite dintr-o sumedenie de comori arhitecturale. Iubitorii de istorie și cultură pot explora amfiteatrul ce datează din perioada elenă, un monument de mare valoare ce a fost odată centrul metropolei. 15 000 de persoane luau parte la cele mai importante evenimente din oraș, la fel de interesante sunt și templele romane, cele ale lui Apollo și Artemis. Ruinele sunt frumos iluminate pe tot parcursul nopții, ceea ce înseamnă că priveliștea este mult mai frumoasă decât în timpul zilei.

Stațiunea de la malul mării nu ar fi completă în lipsa unor plaje superbe, o parte se află în zona de vest, celelalte în zona de est. La est plaja este mult mai liniștită, aici te poți bucura mai mult de peisajele maritime și te poți deconecta pentru câteva clipe de ritmul vieții cotidiene. În zona de vest de află principalele complexuri hoteliere ale stațiunii, există locuri de cazare pentru toate gusturile, cele mai multe dintre ele all inclusive, oferte de nerefuzat așa cum ne-au obișnuit deja turcii.

Side este exemplul clar al evoluției, al modului în care o zonă de comerț și pescuit a ajuns astăzi una dintre cele mai frumoase stațiuni maritime din întreaga lume. Stațiunea se a află într-o continuă expansiune, afaceriști din întreaga lume investesc sume uriașe în dezvoltarea zonei, iar acest lucru atrage an de an tot mai mulți vizitatori de pretutindeni. Side este cu siguranță cea mai frumoasă și mai importantă stațiune de pe Coasta de Sud a Mediteranei, locul pe care turiștii îl aleg pentru a se bucura la maxim de peisaje unice și construcții nemaivăzute.