Unde să pleci în această toamnă: idei de odihnă în sezonul de catifea

Mulți oameni consideră că începutul toamnei este motiv pentru tristețe, deoarece vin ploile și frigul. Noi spunem „nu” plictiselii, pentru că în multe țări din sud, septembrie este sezonul de catifea cu cea mai confortabilă și favorabilă vreme pentru odihnă. Marea încă nu s-a răcit după căldura sufocantă a verii, ceea ce înseamnă că este timpul să combinați o vacanță relaxantă pe plajă cu un program intens de excursii. Să vedem unde puteți petrece sezonul de catifea din această toamnă.

1. Spania

Stațiunile Costa Brava, Costa Dorada și Costa del Sol au fost deja părăsite de elevii spanioli, iar acesta este timpul potrivit pentru a vă bucura de liniște în sânul naturii.

2. Grecia

Insulele Creta și Rhodos vă vor întâmpina fericite pe malul mării calde și vă vor surprinde cu priveliștile lor uimitoare. 

3. Italia

Cel mai bun moment pentru a descoperi Italia este luna septembrie, atunci când nu este atât de cald și puteți să vă întindeți ușor pe plajă sau să mergeți într-o excursie la Roma sau Florența.

4. Muntenegru

Muntenegru este o țară neobișnuit de diversă. Aici găsești și stânci negre, și plantații de chiparos, și sate de munte, și ape de culoarea turcoazului ale Mării Adriatice, și clădirile în stil venețian.

5. Israel

Principala atracție din Israel este Marea Moartă - cea mai sărată mare din lume.

6. Croația 

Această țară vă va deschide țărmurile coastei Adriatice și vă va arăta plaje și insule magnifice.