Cele mai bune companii aeriene și aeroporturi din lume

AirHelp, lider pe piața compensațiilor pentru zboruri întârziate, a dezvăluit cele mai bune companii aeriene și aeroporturi din lume. 

AirHelp a publicat AirHelp Score, clasamentul anual al celor mai bune companii aeriene și aeroporturi la nivel global. Prin AirHelp Score, cea mai completă și precisă evaluare de pe piață, au fost analizate 72 companii aeriene și 141 de aeroporturi din întreaga lume, după trei criterii importante: punctualitatea (sosiri și plecări la timp), calitatea serviciilor companiei la bordul aeronavei și pe aeroport și procesarea cererilor de compensație pentru zboruri întârziate, respectiv experiența pasagerilor pe aeroport.

În urma evaluării a 72 de companii aeriene din întreaga lume, Qatar Airways se clasează pe primul loc, fiind urmată de Lufthansa și Etihad Airways.

  Compania aeriană Țara Punctualitate Calitatea serviciilor Procesarea cererii Scor final
1 Qatar Airways Qatar 8,9 9,5 8,9 9,08
2 Lufthansa Germania 7,6 9,5 8,6 8,57
3 Etihad Airways Emiratele Arabe Unite 8,6 9,3 7,5 8,43

 

Clasamentul este completat, în ordine crescătoare, de companiile Singapore Airlines, South African Airways, Austrian Airlines AG dba Austrian, Aegean Airlines, Qantas, Air Malta și Virgin Atlantic. Patru dintre acestea (Austrian Airlines, Aegean Airlines, Air Malta, Virgin Atlantic) sunt companii europene. 

La polul opus, pe ultimile 5 locuri, se află Air Mauritius, EasyJet (Marea Britanie), Pakistan International Airlines, Royal Jordanian Airlines și WOW Air (Islanda).

Totodată, AirHelp a evoluat numeroase aeroporturi de pe toate continentele, luând în calcul punctualitatea zborurilor, calitatea serviciilor și experiența pasagerilor în terminale. 

Cel mai bun aeroport din lume, cu punctajul 8,77, este Aeroportul Internațional din Doha, Qatar, urmat de Aeroportul Internațional Atena, Grecia (scor 8,69) și Aeroportul Haneda din Tokyo, Japonia (scor 8,63).