Cinci orașe italiene pe care trebuie să le vezi

  1. Veneția

Orașul în care vrei să te îndrăgostești.

Veneția este considerat unul dintre cele mai neobișnuite și frumoase orașe din lume. Construit pe insule, spălat de apele din lagună și canale, Veneția atrage anual milioane de turiști. Un anumit farmec orașului îi adaugă faptul că acesta, încet, se scufundă sub apă și toată lumea vrea să-l vadă și să capteze frumusețea fragilă a Veneției, luxoasele castele, bisercile bogate, gondolele romantice și canalele.

Veneția centrală este formată din 6 districte (sistiere): San Marco, Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, Cannaregio și Castello. Orașul este situat pe 118 insule, conectate de 354 de poduri.

  1. Verona

Orașul romanticilor.

Orașele italiene sunt unice și uimitoare deoarece istoria, precum într-o cutie, a adăugat în ele de-a lungul secolelor comori și podoabe. Și acum, scoțând din cutie următoarea perlă, suflând praful de pe ea, te uimești de măreția amfiteatrului antic roman sau de harul turnului medieval. Verona este o cutie plină de astfel de perle.

Verona se află pe malurile râului Adige, înconjurat de dealuri pitorești. Deja în perioada antică romană a fost o așezare urbană importantă, de atunci până în prezent au supraviețuit amfiteatrul Arena di Verona, teatrul roman, arcul triumfal al lui Gavi, avanpostul militar din Port Borsari și săpăturile arheologice din zona porților vechi din Port Leoni.

  1. Napoli

Orașul legendelor.

Napoli este capitala regiunii Campania, un oraș plin de legende, monumente arhitecturale, muzee, restaurante.

Zgomotos, plin de viață și haotic Napoli poate fi numit unul dintre cele mai carismatice orașe din Italia. Orașul din umbra Vezuviului este obișnuit de a trăi ca pe un vulcan.

Cineva celebru a spus că Napoli ar fi un paradis pe pământ, dacă nu ar fi neapolitanii. Dar dacă aici vor fi mutați nordicii discreți, orașul își va pierde farmecul.

  1. Bari

Aici este totul - Marea Adriatică, apusuri de soare fantastice și grote izolate.

Bari este capitala Apulii. Catedrala din Bari păstrează relicva venerată în lumea ortodoxă - moaștele Sf. Nicolae. În ciuda atmosferei antice a vechiului Bari, străzile din oraș sunt pline de tineret. Merită să faceți o plimbare seara de-a lungul aleilor înguste din Bari pentru a vedea cum femeile apulice fac renumitele orecchiette chiar pe stradă - paste în formă de urechiuși.

  1. Roma

Toate drumurile duc la Roma.

Roma este numită orașul veșnic, orașul iubitorilor și romantismului. Cuvântul "romantism", "Roma antica", tradus din italiană înseamnă "Roma antică".

Roma este unul dintre cele mai interesante orașe ale lumii, care are cel mai bogat patrimoniu istoric. În Roma, puteți să vă întoarceți fără sfârșit și de fiecare dată să descoperiți lucruri noi, să găsiți necunoscutul, să vă surprindeți și să vă bucurați. În Roma, au fost colectate monumente ale antichității, Evului Mediu, Renașterii și perioadei moderne.