HiSky anunță primul zbor de linie din Iași

HiSky anunță lansarea primei curse de linie de pe Aeroportul Internațional Iași. Este vorba despre două zboruri pe săptămână (luni și joi) spre capitala Irlandei – Dublin. 

Prețurile pentru un segment de zbor încep de la numai 49 de euro, iar biletele sunt deja disponibile la agențiile partenere. Operarea noii rute va începe în data de 26 aprilie și va fi efectuată cu o aeronavă de tip Airbus A-320.

Directorul companiei, Iulian Scorpan, și-a exprimat convingerea că HiSky va deveni o alternativă atractivă pentru ieșeni:

„Dublin este o destinație nouă pentru Aeroportul din Iași și ne bucurăm că anume HiSky va asigura conexiunea Iașiului cu capitala Irlandei. Venim cu echipaje care au mulți ani de experiență în aviație și cu o aeronavă modernă, capabilă să satisfacă așteptările pasagerilor în ceea ce privește confortul și siguranța zborului. Suntem ferm convinși că ieșenii care vor urca măcar o singură dată la bordul aeronavei HiSky vor dori să revină iar și iar.”

La rândul său, Vasile Stoicea, Directorul General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași, afirmă:

„Odată cu lansarea zborului Iași-Dublin începe să se concretizeze colaborarea noastră cu HiSky, prin care vom realiza o și mai bună conectivitate a regiunii de Nord-Est, inclusiv a Republicii Moldova, cu unul dintre cele mai importante orașe europene. Prezența HiSky la Iași înseamnă diversitate și posibilitatea de a răspunde nevoilor pasagerilor noștri. Noua rută Iași-Dublin se adresează, în principal, celor care călătoresc în scop etnic, de afaceri sau turistic, și sperăm că acesta se va bucura de un grad de încărcare foarte bun. Nu în ultimul rând, începerea operării de zboruri de la baza HiSky din Iași înseamnă încredere și consolidarea unui business din care noi toți vom avea de câștigat. Mulțumim încă o dată noului nostru partener HiSky pentru această oportunitate și susținere în dezvoltarea Aeroportului Iași.”

Amintim că HiSky a fost certificată ca operator aerian românesc în decembrie (AOC-ul cu numărul RO-074) și este prima companie din România certificată Part CAMO, după noua legislație intrată în vigoare la finalul lunii septembrie 2020. În perioada februarie-martie 2021, compania aeriană a anunțat curse de linie de pe alte trei aeroporturi: Cluj, Satu Mare și Chișinău și zboruri charter din Cluj, Târgu Mureș, Baia Mare și Oradea. Echipa HiSky este formată din oameni cu zeci de ani de experiență în aviație, discipoli ai școlii românești de aviație. 

Biletele pot fi procurate online pe www.AirService.md

Tel.: 022 800 100 / 022 549 339 / 0 68 500 883

E-mail: info@airservice.md