Top destinații de vacanță pentru luna septembrie

Toamna a venit, iar zilele se fac tot mai scurte, temperatura din ce în ce mai mică mică, iar ritmul lucrurilor pare să își domolească și el bătăile. Oricare ți-ar fi starea de spirit cu care ieși din vară, noi ți-am pregătit 7 destinații de toamnă asupra cărora acest anotimp se apleacă cu bunăvoință.

1. Insula Creta, Grecia

Creta este cea mai mare și cea mai populată dintre insulele grecești, fiind o structură importantă în economia și în patrimoniul grecesc. Teritoriul, a fost în timpurile străvechi centrul civilizației minoice, care este considerată în prezent ca fiind cea mai veche civilizație înregistrată în Europa. Dacă ar exista vreun concurs de frumusețe între insulele grecești, cu siguranță, Creta ar fi câștigătoarea locului I. Cei 250 de kilometri lungime și 60 kilometri lățime formează un tărâm de basm caracterizat de plaje infinite și ape de culoarea smaraldului.

2. Ibiza, Spania

Ibiza se află în topul celor mai celebre insule ale lumii, renumită mai ales pentru petrecerile care nu se mai termină niciodată, pentru cluburile, barurile şi terasele mereu arhipline şi nu în ultimul rând pentru peisajele exotice cum nu se mai regăsesc nicăieri în lume. Plajele incredibil de frumoase, oraşele pitoreşti, satele încărcare de fascinanta istorie, restaurantele de top, o gamă variată de activităţi pe care turiştii le pot desfăşura fac din Ibiza destinaţia de vacanţă ideală pentru orice turist de pe Pământ. Acest paradis este localizat în Marea Mediterană, la 79 kilometri distanţă de coasta Valenciei.

3. Protaras, Cipru

În primul rând Protaras este așezat pe tărâmul Ciprului, fapt pentru care nu face rabat atunci când vine vorba de plaje îmbietoare, ape limpezi și peisaje mirobolante. Apele limpezi și albastre împreună cu nisipul fierbinte auriu și vremea bună te vor înălța pe cele mai înalte culmi ale relaxării și te vor umple numai cu gânduri pozitive, forțe proaspete și idei mărețe. Până și cei din Tenerife te vor invidia pentru numărul de grade ridicat de care vei avea parte chiar și în luna septembrie.

4. Lisabona, Portugalia

Lisabona a avut parte de o creștere sau chiar renaștere în ultimii ani. Capitala Portugaliei a prins și mai multă viață datorită culturii contemporane care se dezvoltă aici la marginea Oceanului Atlantic, folosind apa ca pe un element ce definește această metropolă în expansiune. Lisabona își încântă călătorii la fiecare pas cu străduțele sale înguste, casele frumos colorate și un farmec pe care nu îl mai putem întâlni nicăieri altundeva.

5. Antalya, Turcia

Turcia este renumită pe harta turistică a lumii pentru orașele sale fabuloase, pentru stațiunile turistice cu oferte de neratat, dar și pentru populația ce primește cu ospitalitate orice vizitator. Unul dintre cele mai cunoscute locuri de pe teritoriul Turciei rămâne Antalya un oraș de poveste situat la poalele munților Taurus, pe malul Mării Mediterane. Zona este una dintre cele mai importante regiuni de pe litoralul mediteranean, fiind supranumită și “Capitala Rivierei turcești”.

6. Valencia, Spania

Valencia este un oraş vechi, fermecător, capitala Vechiului Regat al Provinciei Valencia, Spania. Valencia este al treilea oraş ca dimensiune şi populaţie din Spania şi este o metropolă care are multe de oferit vizitatorilor săi. Pe lângă edificiile impresionante, Valencia mai are avantaj şi anume deschiderea la Marea Mediterană. Astfel, pe lângă faptul că vei admira clădirile Valenciei, este posibil să te aventurezi şi în valurile mării, desigur dacă îţi doreşti acest lucru.

7. Split, Croația

Split este al doilea cel mai mare oraș de pe teritoriul Croației, un loc minunat, exuberant și plin de energie care în ciuda trecerii timpului reușește mereu să mențină un echilibru perfect între tradiții și modernitate. Orașul este localizat într-uncadru unic, munții impunători de pe zona de coastă sunt fundalul perfect pentru apele turcoaz ale Mării Adriatice. Aceste ape învolburate și deosebit de limpezi sunt și motivul principal pentru care turiștii din întreaga lume aleg această destinație de vacanță de-a dreptul fascinantă.